• Novinky

          • Postup do finále v projekte iKid
            • Postup do finále v projekte iKid

            • V tomto školskom roku sa žiaci Narnie zapojili do celoslovenského súťažného projektu s názvom iKid (Innovative Kid). Čo je jeho cieľom? Jednoducho zasiať do mladých ľudí semienko inovácie, podporiť ich kreativitu a predstaviť im svet podnikania, nových nápadov a prezentácie. 

              Za našu školu súťažili až 4 tímy. Pracovali na svojich projektov usilovne 6  mesiacov. Navštevovali firmy, komunikovali s odborníkmi..  A čo vymysleli? Prečítajte si wink

              Tím ôsmakov (Vera Perecárová, Dany Vajdová, Alžbetka Patterson, Kika Nemcová, Paťo Kvasnička, Adam Vereš) vymyslel Kno.no - úžasnú vložku do topánok s integrovanými senzormi s aplikáciou do mobilu pre nevidiacich. Tím pracoval pod vedením pani učiteľky Moniky Perecárovej.  

              Tím siedmakov (Matej Orságh, Danko Muller, Šimon Ďuriančik, Andrej Homola) pod vedením p. učiteľa Laciho Uličného vymyslel inteligentný kufor. Nemusíte ho ťahať, sám vás nasleduje, váži svoju hmotnosť a dokonca nabíja mobil.

              Tím šiestakov v zložení Miška Sedliačiková, Lukáš Podhorský, Jakub, Borguľa, Terezka Litvinová, Jožko Lovíšek, Terezka Sujová a pod vedením p. učiteľky Katky Kriškovej vymyslel integrovaný kôš do kuchynskej linky skartujúci a separujúci odpad z papiera a plastu. 

              Druhý tím šiestakov v zložení Dorotky Šurkovej, Natálky Dudkovej, Marca Graciasa, Bruna Melichera, Danka Vlčeka a Kamila Renča prišli s nápadom na iBench elektrickú lavičku s funkciou svietenia, prehrávania hudby a nabíjania mobilov. Tím pracoval pod vedením pani učiteľky Megy Schabjukovej.

              Posledný tím s produktom iBench postúpil do celoslovenského finále.

              Prečítajte si viac v článku:http://www.priekopnik.sk/mladi-startupisti-z-banskej-bystrice-ukazali-ze-sa-vo-svete-podnikania-nestratia.

              Mentori projektu, ktorým patrí naše poďakovanie, sú Veronika Beličková, Ondrej Borguľa a Petra Sedliačiková, Igor Patráš, Katka a Martin Šurkovci.

              Ďakujeme za Vašu dobrovoľnú pomoc, veľmi si to vážime.  A všetkým deťom, samozrejme, srdečne blahoželáme!

               

          • Sme niekoľkonásobní celoslovenskí víťazi! :)
            • Sme niekoľkonásobní celoslovenskí víťazi! :)

            • Žiaci z Narnie vyhrali v súťaži "Language Flower" (Jazykový kvet) aj posledné celoslovenské kolo, a to rovno v troch kategóriách! V ďalších dvoch sme získali druhé a tretie miesto. Wow, viete si predstaviť, s akým nadšením sa vracali domov z Trnavy? :)

              Dráma v anglickom jazyku (žiaci druhého stupňa):

              Muzikál "Shakespeare"- 1. miesto

              Jayce Rumbold, Jaylin Rumbold, Tate Rumbold, Oliver Poloha, Elizabeth A. Patterson, Adriana Vajová, Vera Perecárová, Natália Halušková, Bibiána Hajová

              Dráma v anglickom jazyku (žiaci prvého stupňa):

              Muzikál "Punchinella" - 1. miesto

              Svetlanka Czéreová, Kristínka Chebeňová, Tomáš Jurkovec, Janko Kothaj, Anička Lugovkina, Tess Megargee, Alžbetka Rafajová, Peťka Kvasničková, Gage Rumbold, Adelka Dudková, Ester Hollá, Hanka Kečkešová, Natálka Žiaková

              Prednes v anglickom jazyku - bilingválni žiaci:

              Elizabeth A. Patterson (8.A) - 1. miesto

              Prednes v anglickom jazyku - slovenskí žiaci:

              Oliver Poloha (7.A) - 3. miesto

              Prednes v ruskom jazyku:

              Anička Lugovkina (4.A) - 2. miesto

              Šikovné pani učiteľky, ktoré ich pripravovali: Janka Patterson, Vierka Mondzo, Melinda Zeeklaugh

               

            • Blahoželáme Sofii :)

            • Sofia Šobrová z Green Class B (3.B) vyhrala 3. miesto v okresnom kole súťaže Slávik Slovenska. Sofi, tešíme sa s Tebou a blahoželáme. :)

            • Čestnosť

            • V múdrom slovníku sa slovo čestnosť spája so cťou robiť niekomu dobré meno. Aj v Narnii sme sa počas tejto témy snažili robiť dobré meno nielen sami sebe, svojim rodičom, ale aj našej škole a Pánu Bohu.

              Ráno 28.04.2016 sa zišli prváci a druháci, aby slávnostne ukončili tému ČESTNOSŤ.

              Po privítaní a stíšení, nám p. učiteľka Ivka a p. učiteľ Martin zahrali krátke, ale pre deti veľmi vtipné scénky o podvádzaní. V prvej scénke Ivka získala víťazstvo v hre Človeče nehnevaj sa tak, že pri Martinovej nepozornosti si otočila kocku na také číslo, aké práve potrebovala.  V druhej sa zasa Martin snažil vyhrať futbalový zápas tak, že nafilmoval faul a snažil sa dosiahnúť kopanie jedenásť metrového kopu. Deti samozrejme reagovali a snažili sa dosiahnuť spravodlivé ukončenie hier. Ale nesnažíme sa aj my niekedy dosiahnúť víťazstvo za každú cenu?  Aj za cenu malého podvodu?  A ak na to nikto nepríde, je to všetko v poriadku?  Veď ak nás nikto nevidí, nikto nevie o našom malom podvode, takže sa v podstate akoby ani nestal. Ale je to naozaj tak?  A predsa je tu niekto, kto to vidí a to Pán Ježiš. Na záver tohto zamyslenia nám žiaci Blue class A  v doprovode Zuzky P. zaspievali pieseň. Dohodli sme sa, že aj po ukončení tejto témy, sa budeme snažiť aj naďalej robiť dobré meno sebe, rodičom, škole a Pánu Bohu.

          • Koncert Trinity College Concert Choir and Orchestra
            • Koncert Trinity College Concert Choir and Orchestra

            • Dovoľte, aby sme Vás v spolupráci s mestom Banská Bystrica srdečne pozvali na koncert, ktorý sa uskutoční v utorok, 17. mája 2016, o 17:00 v mestskej Radnici. Vstupenky je nutné si vopred rezervovať na Radnici alebo prostredníctvom emailu edita.ulicna@narniabb.sk. (vstupné je dobrovoľné) 

              O necelý mesiac totiž do nášho mesta zavíta 58 členný orchester a spevokol z kresťanskej Trinity International University, ktorá sídli v blízkosti Chicaga.

              Okrem podvečerného koncertu hostia z USA navštívia aj ZŠ Narnia.

              Trinity College Concert Choir and Orchestra je skupina mladých kresťanov, ktorí berú vážne svoju vieru aj svoju hudbu. V závere akademického roka 2015/16 vyrazia na Európske turné, ktorého zahájením bude práve koncert v našom meste. Ďalej budú pokračovať vystúpeniami v Nemecku, Čechách a Belgicku.

      • Kontakty

        • Základná škola Narnia, Okružná 2, Banská Bystrica
        • 0948 900 135
        • Okružná 2 97404 Banská Bystrica Slovakia
        • 42002931
        • 2022232212
        • Číslo účtu (IBAN): SK1102000000002207431659 Variabilný symbol: dátum narodenia dieťaťa v tvare DDMMRRRR Konštantný symbol: 0558 Špecifický symbol: 999 (resp. číslo krúžku) Účel platby: meno dieťaťa + škola (resp. názov krúžku)
      • Prihlásenie