• Novinky

          • Spoločné raňajky
            • Spoločné raňajky

            • Ak ste vo štvrtok 3.12. náhodou nestíhali a hladní vyrazili so svojimi deťmi z domu, určite ste mali namierené do Orange class A. Rodičov našich prváčikov sme pozvali na spoločné raňajky. Takto netradične sme chceli stráviť neformálny čas a navzájom sa lepšie spoznať.  Sme veľmi radi, že viacerí rodičia prijali pozvanie a štedro obsypali školské lavice rôznymi dobrotami. Deti, rodičia a učitelia tak mohli spoločne budovať vzťahy pomocou hry, jedla, fotiek ktoré sa prezentovali či ukážkou spoločného čítania.

              Touto cestou by sme sa chceli ešte raz poďakovať za ochotu rodičov prísť a pomôcť s prípravou spoločných raňajok. Fotografie z akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume

          • Skromnosť a dávanie
            • Skromnosť a dávanie

            • Touto hodnotou žijeme v Narnii posledný mesiac v tomto kalendárnom roku. Účel je zámerný. Je to mesiac, kedy slávime viacero sviatkov, učíme sa nemyslieť len na seba a obdarúvame druhých...

              Nebolo tomu inak ani v našej „rozprávkovej“ Narnii.

              Deti sa už veľmi tešia na Vianoce, darčeky...lenže predtým, ako niečo dostanú, musia sa niečoho vzdať. A verte, či neverte, väčšina s tým problém nemala. S radosťou sa zapojili do projektu Úsmev ako dar a obdarovali deti, ktorým nebolo dopriate. Aj keď nás nenavštívil naozajstný Mikuláš, aj tak sme sa ním na chvíľu stali my sami – s radosťou sme sa podelili s tým, čo sme dostali a nielen to...Stali sme sa na chvíľu Mikulášom našim drahým dôchodcom zo zboru Cirkvi bratskej. Strávili sme spolu nádherné dopoludnie plné radosti z vystúpení detí a dobrôt.

              ...a predsa to nie je ešte všetko...čaká nás Vianočný dom, náš tvorivý festival, plný bohatého programu, na ktorý aj Vás srdečne pozývame.

              Tešíme sa na stretnutie s Vami

          • Wonder day - Láska a úcta k sebe
            • Wonder day - Láska a úcta k sebe

            • Že v zdravom tele by mal naozaj bývať zdravý duch a naopak, sme sa presvedčili na ďalšom Wonderday, ktorý sa v našej škole uskutočnil koncom novembra. Pekným a poučným divadielkom „O stratenej zubnej kefke“, sme si pripomenuli tému zdravých zúbkov, ktorú nám potom ešte bližšie na triedach predstavila pani zubárka. Dozvedeli sme sa, ako sa správne o zúbky starať a kde všade okolo nás sa nachádza cukor, ktorému sa treba radšej vyhýbať. Rovnako poučná a zaujímavá bola aj prednáška o zdravej výžive jedného z našich rodičov. Dozvedeli sme sa tiež, že milovať seba samého je rovnako veľmi dôležité, ako milovať svojho blížneho. A našu trpezlivosť a empatiu sme si mohli dokonale preveriť pri „štrajkovaní“ techniky, ktorá nás tentokrát trošku potrápila. Viac vo fotoalbumesmiley

          • Narnijský olympijský festival detí a ich rodičov
            • Narnijský olympijský festival detí a ich rodičov

            • Minulý týždeň bol pre naše decká zaujímavý nielen preto, že mali "predĺžené prázdniny," ale aj preto, že na ne odchádzali plné dojmov, radosti a veríme, že aj v športovom nasadení.
              Štvrtok, piatok a sobota totiž patrili v našej škole športu, deťom a ich rodičom. Deti z 1. a 2. stupňa mali možnosť zapojiť sa, v rámci svojej kategórie, do rôznych športových disciplín. Súťažilo sa v kategórii jednotlivcov aj celých tried.
              Deti sa naozaj veľmi snažili, rovnako ako aj ich rodičia dopoludnia v sobotu na spoločných turnajoch a štafetových hrách. 
              Vyhrať, ako to už býva, nemohol však každý. Každý si však zaslúžil sladkú odmenu :)
              Víťazi získali diplom a medailu priamo od našej zlatej olympioničky - Nasti Kuzminovej, ktorá nás poctila svojou prítomnosťou. Najšportovejšou triedou na 1. stupni sa stala trieda Yellow class a na 2. stupni trieda Further up.
              Blahoželáme však každému, kto sa zapojil, snažil a podal maximum zo svojich možností. Hlavne, že sme sa spolu dobre zabavili. O tom svedčí aj naša fotogaléria. Nech sa páči nahliadnuť.  
          • Red day
            • Red day

            • Kto zablúdil do našej školy v piatok 8.10., nemohol si nevšimnúť - červenú :). Červená farba bola vo vstupnej chodbe, na oblečení väčšiny žiakov a učiteľov, niektorí robili červené odtlačky rukou na plachtu, jedli v triede niečo červené a táto farba sa rôznym spôsobom dostala aj do vyučovacích hodín. Bol to náš prvý Red day, nechajte sa prekvapiť, čo príde nabudúce. Viac o tom, ako veselo vyzerala Narnia v červenom, sa dozviete z týchto fotiek.

               

          • "Zážitok v krabici" ...a to doslova!
            • "Zážitok v krabici" ...a to doslova!

            • Naši druhostupniari, vrámci hodnoty Láska a úcta k Bohu a prierezovej témy Osobnostný a sociálny rozvoj, sa mohli pridať na netradičnú "prespávačku" u nás v škole v telocvični.
              Celej akcii predchádzal zaujímavý večerný program vytvorený v spolupráci s nadáciou Integra (http://www.integra.sk/sk/).
              Streli sme sa podvečer v Rest time, kde sme sa dozvedeli a na diaľku spoznali ľudí a deti, ktorí sa nemajú až tak dobre ako my. Čo-to sme sa naučili o vzdialených krajinách a otestovali si svoje vedomosti v krátkom kvíze.
              Aby to však nezostalo len pri teórii, a aby sme na vlastnej koži pocítili, aké to je nežiť v pohodlí a dostatku, rozhodli sa niektorí z nás prenocovať v krabici.
              A ako to prebiehalo a dopadlo?
              Nech sa páči nakuknúť do fotogalérie :)
              Ráno nás čakali skromné "africké raňajky," tradičný Chapel, vyhodnotenie ukončenej Hodnoty a nádherné chvály a tamburínky v podaní triedy Spear Head.
              Na záver len spomenieme, že nám bolo spolu vééééľmi dobre a ďakujeme, že sme mohli nakuknúť do "iného sveta," veď si máme pomáhať...
          • Dobrovoľníci z Narnie v Anglicku
            • Dobrovoľníci z Narnie v Anglicku

            • Šesť dní strávených v Cambridge, popritom návšteva Oxfordu, Londýna a kresťanskej školy vo Witney, to bola odmena pre jedenástich žiakov Narnie, ktorí sa v minulom školskom roku najochotnejšie zapájali do rôznych dobrovoľníckych aktivít. Pomáhali mladším žiakom v školskom klube, slúžili na vrátnici v škole, pomáhali s technikou a prezentáciami na anglických muzikáloch a podobne. Pobyt v Cambridge a v Anglicku bol skvelou akciou. Veľa sme toho zažili, videli, prekonávali sme sami seba pri konverzáciách v anglických rodinách, v ktorým sme boli ubytovaní.. A veľmi sa tešíme na nových dobrovoľníkov a nové akcie, ktoré nás s nimi čakajú. Viac o našom pobyte sa môžete dozvedieť z fotografií vo fotoalbume. :) 

          • Wonder day – Láska a úcta k Bohu
            • Wonder day – Láska a úcta k Bohu

            • Máme za sebou prvý mesiac v škole a druhý Wonder day s témou Láska a úcta k Bohu. Zaspievali sme si piesne, pozreli sme si divadielko o Stele a naučili sme sa jednu hádanku, ktorá znie: „ Je to tvoje, ale používajú to iní.“ Čo je to? ...... Je to tvoje meno. Rozprávali sme si o tom, že keď oslovujeme Pána Boha menom, tak by to malo byť s úctou, pri modlitbe. Stáva sa nám, že ho použijeme nadarmo. A preto sme mali na prvom poschodí nápis „Nebudeš brať meno Božie nadarmo.“, ktorý nám pripomínal naše rozhodnutie.

              Úcta sa dá vyjadriť rôznymi spôsobmi a každá trieda to zvládla po svojom.  Prváci nám nakreslili pekné obrázky o tom, ako chcú svojim správaním prinášať radosť Pánu Bohu, učiteľom a rodičom. Druháci a tretiaci nám pripomenuli to, akú radosť robíme, keď sa snažíme kráčať po správnom chodníku, keď sa kamarátime, počúvame sa a tešíme sa zo života ako škorce J A štvrtáci si dali takéto ciele: „Buďme dobrí – lebo sa to dá! Pracujme na svoje maximum, v tom čím nás Boh obdaril. Už len jednu vetu k tomu napíšem: „Nech sa nám v tom darí“. 

          • Návšteva z Nového Zélandu
            • Návšteva z Nového Zélandu

            • Bungee jumping, ragby,Maoriovia, či Auckland...čo majú tieto slová spoločné? No predsa Nový Zéland. A presne o tejto krajine, ktorá sa nachádza na opačnej pologuli Zeme, nám prišla porozprávať Olívia, jedna z najlepších športovkýň tejto úžasnej krajiny. Vypočuli sme si, ako sa na Novom Zélande žije, pozreli sme si video a čo je najdôležitejšie, aj sme sa čo - to naučili po anglicky. Na záver sme dostali milý darček. 

              Ďakujeme za skvelú návštevu a všetci sme sa zhodli na tom, že sa s Olíviou ešte stretneme...na Novom Zélande. :-)​

                                   

          • Zber papiera v Narnii
            • Zber papiera v Narnii

            • Milí rodičia,

              tak ako sme avizovali pred prázdninami, chceli by sme organizovať zber papiera pravidelne - vždy na jar a na jeseň. Chceme vám teda oznámiť, že najbližší zber papiera v našej škole bude prebiehať od pondelka 5. 10. do piatka 9. 10. Časy, počas ktorých môžete prísť priamo ku kontajneru pred jedálňou (vjazd pre zásobovanie), sú ráno 7:00 - 8:00 a popoludní 15:30 - 16:30. Prvý deň začíname popoludní a posledný končíme dopoludnia. Ak vám to niekomu nevyhovuje, môžete sa dohodnúť priamo s p. školníkom - Peter Medveď, 0903 530 134.

              Ak bude z vašej strany veľký záujem (čo nás bude tešiť :-)), operatívne môžeme zber predĺžiť o ďalšie dni, podľa potreby. Zbiera sa hlavne papier (je prípustné ak je papier v kartónovej krabici). Ak by ste niekto mali väčšie množstvo kartónov, dohodneme sa individuálne.

              Po skončení zber vyhodnotíme a najlepších jednotlivcov aj triedy odmeníme.

              Vopred vám ďakujeme za vašu aktivitu v tomto smere a veríme, že za "vyzbierané" peniažky budeme môcť opäť kúpiť našim žiakom niečo užitočné.

          • Wonder day - hranice
            • Wonder day - hranice

            • Milí naši priatelia, za nami je pár týždňov a my sme sa už stihli stretnúť na Celebration – ukončení prvej témy Školský poriadok. Pre mnohých známy, pre prváčikov nový a pre všetkých stále výzvou. Zaspievali sme si krásne piesne, videli nádherné plagáty a tvorivé prevedenia pravidiel Narnie. Ďakujeme za detskú tvorivosť, fantáziu a odvahu pri prezentovaní zákonov našej školy.

            • Rest Time

            • REST TIME OUTDOOR – 15. september

              Výstup a Rysy 

              Pôvodne sme septembrový R.T.O. ani neplánovali. Kopili sa povinnosti a akcie rôzneho druhu. Niektorí namotivovaní žiaci našej školy a ich rodičia nás však obrazne povedané “pritlačili k stene” a my sme sľúbili, že ešte v septembri podnikneme túru na Rysy. Jediný voľný termín, aspoň v našom diári, je práve 15. september. Tak ak sa pri tomto dátume nájde prázdne okienko aj v tom vašom, pripojte sa k nám na jednu z najkrajších vysokohorských túr na Slovensku.

               

          • Narnijčania, pripravte sa
            • Narnijčania, pripravte sa

            • Cez skriňu? Autobusovú stanicu? Obraz? Hm.. Nechajte sa prekvapiť smiley

              V každom prípade buďte pripravení. V stredu, 2. 9. 2015, o 8:00 Narnia určite otvorí svoje brány pre všetkých povolaných. Ak patríš medzi nich, je načase nastaviť sa na nový začiatok a nové dobrodružstvá.  smiley

              Tešíme sa na Teba!
              Tvoji Narnijčania

    • Kontakty

      • Základná škola Narnia, Okružná 2, Banská Bystrica
      • 0948 900 135
      • Okružná 2 97404 Banská Bystrica Slovakia
      • 42002931
      • 2022232212
      • Číslo účtu (IBAN): SK1102000000002207431659 Variabilný symbol: dátum narodenia dieťaťa v tvare DDMMRRRR Konštantný symbol: 0558 Špecifický symbol: 999 (resp. číslo krúžku) Účel platby: meno dieťaťa + škola (resp. názov krúžku)
    • Prihlásenie