• Novinky

            • Európsky týždeň športu v Narnii

            • Milí rodičia,
              budúci týždeň sa naša škola zapojí do projektu Európskeho týždňa športu. Viac sa o projekte dočítate na webstráne https://tyzdensportu.sk/ 
              Okrem detí, ktoré o tomto podujatí počuli dnes počas vyučovania, pozývame aj Vás do aktivít, ktoré pri tejto príležitosti organizujeme.

              Od pondelka do piatka (s výnimkou stredy) budeme začínať rána spoločnou rozcvičkou na školskom ihrisku. Ranné cvičenia budú viesť známe športové osobnosti, rodičia žiakov našej školy. Ak Vám to čas dovolí, kľudne sa k nám pripojte v čase od 7:45 do 8:10.
              Pozvanie pre Vás platí aj na štvrtkové popoludnie od 14:00 do 15:30, kedy by sme chceli splniť ambicióznu výzvu - zabehnúť spolu maratón. Veríme, že sa nám spoločnými silami podarí odbehnúť 235 okruhov (42km) na školskom atletickom ovále.
              Týždeň športu na našej škole ukončíme piatkovou Dance party na školskom dvore, kde Vás tiež radi privítame.
              Pre žiakov druhého stupňa budú v popoludňajšom Rest Time klube od pondelka až do stredy organizované športové hry - bejzbal, futbal a volejbal.

              Žiakov, žiačky, učiteľov i nepedagogických zamestnancov školy povzbudzujeme k tomu, aby celý budúci týždeň chodili do školy/práce v športovom oblečení a dávali tak najavo, že chcú #byť aktívni.
              Pridajte sa aj vy!

          • Bezpečnosť pohybu na školskom dvore
            • Bezpečnosť pohybu na školskom dvore

            • Vážení rodičia.

              So začiatkom školského roka sa, ako už tradične, zhoršuje dopravná situácia na našom školskom dvore. Jednak je to tým, že nám v škole pribudli nové rodiny s deťmi a jednak tým, že zabúdame na prosby a výzvy, ktoré sme vám adresovali v minulosti.

              Náš školský dvor nemá štatút parkoviska a ani ním nemá byť. Postupne sme ho, hlavne vďaka štedrému sponzorovi, zrekonštruovali a pri tej príležitosti sa vodorovným značením (čiarami) vyznačili miesta na státie. Chýba detailnejšie značenie, ako napr. smer jazdy.

               

              Už dlhšiu dobu uvažujeme o zásadných obmedzeniach vjazdu do areálu a pohybu v ňom a máme na to dva zásadné dôvody:

              1. Hlavne v ranných časoch už vzniklo mnoho nebezpečných kolíznych situácií, ktoré neraz nemali ďaleko od zrážky auta s človekom (poväčšine dieťaťom).
              2. Tým, ako škola rastie, čoraz viac potrebujeme plochu medzi budovami 1. a 2. stupňa pre deti, ako školský dvor so spevnenou plochou.

              Táto problematika sa bude prejednávať na správnej rade zriaďovateľa školy a o schválenom riešení vás budeme informovať.

              No a medzičasom vás dôrazne žiadame o dodržiavanie nasledovného režimu:

              1. Autom vchádzajte na školský dvor, iba keď privážate prvostupniara, ideálne po druhý – tretí ročník. Ak ho odprevádza starší súrodenec, prípadne vy, alebo sa rozhodnete, že už môže ísť sám, vstupuje do areálu napešo jednou z dvoch brán pre chodcov (nie cez vjazd pre autá)!
              2. Medzi budovami dodržiavajte smer jazdy proti smeru hodinových ručičiek, čiže hneď za rohom budovy druhého stupňa doprava.
              3. Ak sa chcete zdržať viac ako 10 sekúnd (chcete ho odprevadiť do budovy, alebo mu podať veci z kufra), nájdite si výhradne vyznačené miesto na státie (prípadne štrkovú plochu na odľahlej strane) a odstavte auto tam. Nezasahujte autom do chodníka, ktorý je medzi vyznačenými miestami pre autá a je určený pre chodcov. Keď dieťa vystúpi, usmernite ho, aby išlo opatrne najkratšou cestou k tomuto chodníku a pokračovalo po ňom.
              4. Ak chcete dieťa vyložiť bez státia, nezablokujte priechod pre chodcov a zastavte na max. 10 sekúnd. Dieťa môže mať svoje veci pri sebe a nie v kufri.

              V dôsledku nedodržiavania týchto pravidiel dochádza k upchávaniu školského dvora, k nebezpečným situáciám a k napätiu medzi rodičmi, hlavne z dôvodu neohľaduplnosti k ostatným. Prosíme vás aby ste ich rešpektovali.

          • Volanie Narnie
            • Volanie Narnie

            • Vážení rodičia, milí naši žiaci,

              prázdniny sa pomaly blížia ku koncu a spolu s ostatnými učiteľmi sa veľmi tešíme na návrat našich "narnijčanov" späť do rozprávkovej krajiny.

              S novým začiatkom súvisia aj zmeny a oznamy, o ktorých by sme Vás chceli informovať prostredníctvom našej stránky aj podrobnejším mailom, ktorý Vám pošlú Vaši triedni učitelia.

              1. Rozvrh hodín

              2. Ponuka krúžkov 

              3. Harmonogram rodičovských stretnutí

              - prosíme o účasť všetkých rodičov

              4. Stravovanie "zadarmo"

              - priestor na Vaše otázky bude na rodičovských stretnutiach

              Prvý školský deň začneme  spoločne na školskom dvore o 8:00, potom strávia žiaci neformálny čas v triedach so svojimi učiteľmi.

              Záver prvého školského dňa je o 10:30.

              Prajeme Vám ešte krásny zvyšok prázdnin.

              Vaša Narnia

          • Školské potreby pre prváčikov v ZŠ Narnia
            • Školské potreby pre prváčikov v ZŠ Narnia

            • Milí rodičia budúcich prváčikov,

              nižšie nájdete základný zoznam pomôcok, ktoré bude prváčik v ZŠ Narnia potrebovať. 

              Zabezpečia rodičia

              • Jednorázový príspevok na učebnice Hejného matematiky a písma Comenia Script 
              • Aktovka, peračník a jeho vybavenie: ceruzka (stredne tvrdá), farbičky, guma a strúhadlo, pero až neskôr)
              • Zakladač a obaly na zošity a učebnice do aktovky
              • Vodové farby
              • Zásterka alebo tričko s dlhým rukávom
              • Vrecko s potrebami na telesnú a výtvarnú výchovu – tričko a krátke nohavice, v chladnejšom období tepláky a mikina, ponožky, tenisky s bielou podrážkou

              Zabezpečí škola 

              • Ďalšie učebnice, pracovné listy a písanky, bežné zošity, poznámkový slovníček, žiacka knižka „pointbook“
              • Ostatný materiál na výtvarnú výchovu
              • Hygienické potreby
            • Ži a nechaj žiť

            • Dňa 25. 5. sa naši dobrovoľníci vybrali pomáhať na akciu Ži a nechaj žiť. Bola to opäť jedna super akcia pre deti s autizmom. Naši druhostupniari, spolu s našimi absolventmi, učiteľmi, aj jednou našou maminou (ďakujeme Danka) pomáhali pri súťažiach, maľovaní na tvár, streľbe, občerstvení, varení gulášu, či príprave palaciniek. No najviac pre nich znamenala možnosť stráviť pár chvíľ s rodičmi a deťmi, ktoré to majú v živote trochu ťažšie, než oni sami. Bolo zaujímavé sledovať, že sa aj v tomto veku vedia zamerať na druhých a môžu byť tými, čo prinesú do ich života trochu radosti.Ďakujem, boli ste skvelí!

            • Čistota srdca a mysle

            • „Jediná cesta do kráľovstva, vedie cez Ježiša. Tak poďme všetci tadiaľto, nech môžme žiť s Bohom..“ aj takýmito slovami sa koncom marca ozývala naša chodba na 1.stupni, kde sme sa všetci stretli, kvôli slávnostnému ukončeniu témy – ČISTOTA SRDCA A MYSLE. Spoločne s triedou YCB sme si pripomenuli, ako sa za nás veľmi Pán Ježiš obetoval, keď zomrel na kríži, aby nás navždy vykúpil z našich hriechov a očistil naše srdcia. Bez nášho rozhodnutia to však nejde a preto sa viacerí z nás mohli, vďaka modlitbe p.uč.Janky, vydať touto neľahkou cestou odpustenia, pokory a znovuzrodenia...

            • Matematická pytagoriáda

            • Radi by sme sa podelili s dobrou správou, že Samko Kuchár vyhral 3. miesto okresnom kole Matematickej pytagoriády v kategórii P5!

          • Úžasné výsledky našich ôsmakov v celoslovenskom meraní
            • Úžasné výsledky našich ôsmakov v celoslovenskom meraní

            • Naši narnijskí ôsmaci Seven Islands dosiahli v celoslovenskom meraní Komparo 8 vynikajúce výsledky zo všetkých testovaných predmetov. V banskobystrickom regióne boli prví vo všetkých predmetoch a v celoslovenskom porovnaní dosiahli zo všetkých predmetov percentil vyšší ako 98 %. 

              Žiakom a učiteľom gratulujeme a tešíme sa s nimi!

          • Stravovanie v šk. roku 2018/19 platné od 1.1.2019
            • Stravovanie v šk. roku 2018/19 platné od 1.1.2019

            • Prevádzkovateľ školskej jedálne:

              Základná škola Narnia, Okružná 2, 974 04 Banská Bystrica vedúca ŠJ:  Ing. Ingrid Michačová

              tel: 0917 965 734, email: jedalen@narniabb.sk

               

              Dodávateľ stravy:

              Školská jedáleň pri Gymnáziu Mikuláša Kováča, Mládežnícka 51, 974 04 Banská Bystrica

              vedúca ŠJ:  Soňa Gubančoková

              tel: 048/413 65 29, email: jedalen@gmk-bb.sk

               

               

              Elektronický stravovací systém 

               

              Objednávanie, odhlasovanie a výdaj stravy prebieha elektronicky. Každý stravník dostane čipový prívesok, ktorý slúži na objednávanie (odhlasovanie, zmenu) obeda, na overenie čísla objednaného jedla v daný deň a hlavne na prebratie obeda pri výdajných okienkach, preto je dôležité nosiť si ho každý deň do ŠJ.

               

              Obed na konkrétny deň si treba AKTÍVNE OBJEDNAŤ! Žiaci nemajú paušálne objednaný obed č.1 na každý deň. Prosíme vás, aby ste na to pamätali, aby vaše deti nechtiac neostali bez obeda. Objednávanie je možné buď s čipom priamo na termináli v ZŠ alebo cez internet. To sa realizuje cez edupage-konto, do ktorého sa žiak/rodič prihlasuje na stránke školy www.narniabb.sk v pravom hornom rohu. 

               

              Súhrnná objednávka na nasledujúci pracovný deň sa dodávateľovi stravy posiela automaticky o 14.30 hod., po tomto čase už nie je možné obed ani objednať ani odhlásiť. 

              V piatok teda nezabudnite objednať si do tohto času obed na pondelok. 

               

              Jedálny lístok na nasledujúci týždeň je na našej stránke k dispozícii vo štvrtok, najneskôr v piatok ráno. Stravníci si môžu vybrať z ponuky 2 jedál.

              Objednávať si môžete zo dňa na deň alebo to urobiť hneď na niekoľko dní dopredu, príp. celý týždeň. (V tom prípade si ale ešte pred samotným objednávaním pozrite zostatok kreditu, aby ste vedeli, na koľko dní vám vyjde objednať si obedy, kredity sa totiž neznižujú okamžite po vykonaní objednávky, ale až po aktualizovaní systému, ktoré prebieha v noci. Objednávku vám síce systém dovolí urobiť aj pri nedostatočnom kredite, no po nočnom prepočítavaní sa takýto obed automaticky sám zruší.)  

               

               

              Ceny a platby 

               

              Stravná jednotka sa platí dodávateľovi stravy, v týchto sumách: 

              1. stupeň        1,16 eur/1 obed 
              2. stupeň         1,22 eur/1 obed 

               

              Elektronický stravovací systém funguje na báze kreditu. Každý žiak má podľa ročníka, a teda stupňa, v systéme zadefinovanú cenu stravnej jednotky. Keď zaplatíte nejakú sumu (nemusí byť presným násobkom stravnej jednotky) o nejaký čas vám táto suma pribudne ako kredit. Každým objednaným obedom sa kredit znižuje o jeho cenu. Ak vám na konci mesiaca ostane kredit, prenesie sa do ďalšieho mesiaca (prípadne do ďalšieho šk.roka).

               

              Kredit (ľubovoľnú sumu) uhrádzajte, prosíme, na účet dodávateľa stravy: 

              IBAN:SK13 8180 0000 0070 0010 8443, BIC:SPSRSKBA

              variabilný symbol:145xxxxx - identifikátor žiaka 

              správa pre prijímateľa:Priezvisko Meno Trieda Škola  !!!

                                               (napr. Michač Samuel, HC, Narnia)            

               

              Dodávateľ stravy nám bude bezodkladne posielať zoznamy došlých platieb a následne ich my priradíme ako kredit konkrétnym stravníkom. Celý proces prevodu prostriedkov do banky, generovania výpisov a ich vyfiltrovania, oznámenia nám a priradenia do systému môže trvať 3-4 pracovné dni, preto vás prosíme, aby ste úhrady realizovali min. 4 pracovné dni pred minutím vášho kreditu. Vo vlastnom záujme, prosíme, uvádzajte pri platbe všetky požadované symboly, aby sme aj my, aj poskytovateľ mohli jasne identifikovať odosielateľa platby a mohli sme priradiť kredit. Ak sa tak neudeje v tejto danej lehote, kontaktujte, prosíme, vedúcu jedálne aby sme spoločne zistili dôvod a vykonali nápravu. 

               

              Príspevok na réžiu našej školskej jedálne plaťte na účet školy vo výške 7 eur/mesiac. Túto sumu stačí jednoducho pripočítať ku platbám školného. 

               

              Čipový prívesok stojí 5 eur (cena + manipulačný poplatok), v prípade prvého aj opakovaného pridelenia (po strate). Namiesto pridelenia čipového prívesku je možné priradiť do systému k vášmu dieťaťu jeho MHD kartu. Stravovací systém v žiadnom prípade nijako neovplyvní jej kredit a prevádzku pri cestovaní. Každé priradenie MHD karty (prípadne iného prineseného čipu) do systému stojí 2 eurá (manipulačný poplatok). 

               

               

              Ďakujeme vám za spoluprácu. 

               

              Vaša ZŠ Narnia 

            • Výsledky školského kola matematickej pytagoriády

            • Všetkým riešiteľom pytagoriády srdečne blahoželáme!

              P3

              1. Michal Mesár
              2. Juraj Viktor
              3. Michal Šovčík, Jakub Zvara

              P4

              1. Martin Gallas
              2. Romana Habalová
              3. Savina Brezňanová

              P5

              1. Tobiáš Šipocz, Samuel Kuchár
              2. Tadeáš Košík, Lucia Vojtášová
              3. Linda Vetráková, Michal Minarovič

              P6

              1. Milan Trenčan
              2. Oliver Kováč, Tara Uhrinová
              3. Zoja Guštafíková, Barborka Balážová

              P7

              1. Petra Kvasničková
              2. Samuel Šipocz, Barbora Gajdošíková
              3. Tomáš Jurkovec, Lukáš Kachnič

              P8

              1. Katarína Orságová, Matúš Chabada
              2. Martin Duraj
          • Riaditeľské voľno
            • Riaditeľské voľno

            • Vážení rodičia, milí žiaci, 

              oznamujeme Vám, že v piatok, 21.12.2018 bude v ZŠ Narnia riaditeľské voľno. 

              Prajeme Vám pokojné Vianoce a krásne prázdniny!

              Vaša Narnia!

          • Beseda s pánom Strmeňom
            • Beseda s pánom Strmeňom

            • 17. decembra sme v Narnii mali tú česť privítať jedného z posledných žijúcich priamych účastníkov bojov počas Slovenského národného povstania, pána Vladimíra Strmeňa. O hrôzach vojny, ktoré poznáme len z filmov či kníh, sme mohli počuť priamo z úst človeka, ktorý ich zažil na vlastnej koži. Pri jeho príbehoch sme neraz tajili dych a uvedomili sme si, že sloboda a mier nie je samozrejmosťou, ale je to vzácnosť, ktorú si musíme vážiť a chrániť, pretože za ne mnohí položili svoje mladé životy. Nech je to pre nás všetkých mementom aj v tejto dnešnej dobe! ​​​​​

          • Vianočný dom
            • Vianočný dom

            • Vážení rodičia, starí rodičia a priatelia školy,


              dovoľte, aby sme Vás srdečne pozvali na náš narnijský Vianočný dom, ktorý sa uskutoční 13.12.2018 od 14:00 do 18:00 v priestoroch našej a Vašej Narnie.

              Program Vianočného domu 2018.pdf


              Tešíme sa na Vás!

          • Úspešní šachisti
            • Úspešní šachisti

            • Gratulujeme našim žiakom Tomášovi Lovčičanovi (7.A) a Laure Trubianskej (6.A) k úspechu v krajskom kole šachovej súťaže v Zrýchlenom šachu. Úspešne reprezentovali našu školu a postupujú na majstrovstvá Slovenska!

              Držíme im palce!

            • Láska a úcta k sebe

            • V novembri sme sa zamýšľali nad tým, kto vlasne sme a akú hodnotu máme v Božích očiach. Pokúšali sme sa objaviť dary a talenty, ktoré nám Pán Boh dal. Stanovili sme si malé ciele na určité obdobie a snažili sme sa ich naplniť, napríklad pravidelné čítanie či pomoc rodičom v domácnosti a iné. Mnohí z nás v tom boli úspešní. Ak sa nám však aj nedarilo, vieme z príbehu o Punchinellovi, že nás aj tak Pán Boh miluje rovnako nesmiernou láskou. A na tom najviac záleží.

              Draho Poloha nám v pondelkovom Celebration krásne vysvetlil, že tak ako veci okolo nás sa dajú použiť na dobré, tak aj my môžme použiť naše obdarovania na oslavu nášho Stvoriteľa.

              Nakoniec sme zagratulovali tým, ktorí sa najviac podieľali na našom októbrovom zbere papiera. Ďakujeme rodičom, ktorí sa zapojili a našli si tú námahu znášať toľké kilá papiera. 

            • Láska a úcta k ľuďom

            • V októbri sme na chodbách Narnie nestretávali iba žiakov, učiteľov, či pána riaditeľa, ale aj mnoho starých rodičov. Prečo? Lebo mesiac október je mesiacom úcty k starším a naši starí rodičia sa s nami prišli podeliť o svoje zážitky z detstva. Zistili sme, ako to vyzeralo v školách v minulosti a aké rôzne vylomeniny a huncútstva robili naši starí rodičia. :-) 

              Mesačnú tému sme zavŕšili na Celebration, kde nám pani učiteľka Zuzka zahrala scénku o Dušankovi, ktorému babička vysvetľovala aké dôležité je mať v láske a úcte svojich rodičov a starších ľudí. 

              Ďakujeme všetkým starým rodičom, ktorí nás poctili svojou návštevou a veríme, že nás niekedy ešte v Narnii navštívia a znovu sa niečo pekné a zaujímavé dozvieme o ich detstve.

            • Celebration "Láska a úcta k Bohu"

            • V prvý októbrový piatok sme sa spoločne ako I. stupeň stretli k zhrnutiu našej témy "Láska a úcta k Bohu". Ďakujeme štvrtákom pod vedením pani učiteľky Hedky, ktorí celý program otvorili piesňou "What a wonderful world" o tom, aký krásny je náš svet, aké je príjemné stretnúť priateľa, podať si ruku. Biblia hovorí, že svet stvoril Pán Boh a práve to nám ďalej zaspievali prváčikovia s pani učiteľkou Kristínkou. Boh nás pozýva k tomu, aby sme boli dobrými, vernými správcami stvorenia a zároveň rozvíjali Jeho podobu v nás, fantáziu, tvorivosť a lásku, podľa ktorej všetci spoznajú, že ho poznáme. Láska však nemá byť na chvíľu alebo keď sa na to cítim. Láska je omnoho bohatšia a hlbšia, dáva novu šancu, dôveruje, viac počúva ako kričí svoju pravdu, rastie, zaujíma sa, ide za hranicu svojho pohodlia. Keby sme sa vedeli zastaviť a premýšľať tak ako pani učiteľky Katka a Bejka v scénke, naše triedy, školy, mestá a krajiny by boli nádherné. 

          • Počujete to volanie?
            • Počujete to volanie?

            • Počujete to volanie?

              Že aké volanie? No to tajuplné, ktoré sa vám v týchto dňoch jemne, no intenzívne pripomína, z ktorého cítite šteklenie v bruchu a neviete, či sa tešiť, alebo utekať, avšak viete, že ... jednoducho nadišiel čas. Poznáte to? 

              Ak ste si doteraz neboli istí, prezradíme vám, o čo ide. Je to volanie priamo z Narnie! Zázračný Aslanov roh zvoláva svojich obyvateľov na nový napínavý príbeh s názvom ROK 2018/19. Tešíte sa na nové narnijské dobrodružstvo? Uf, my tu v Narnii sa vás už nevieme dočkať!

              Neváhajte teda, a príďte do Narnie už tento pondelok, 3. 9. 2018, o 8:00 hod. 

              A ak ste už veľmi zvedaví, tu, na tejto stránke nájdete ďalšie dôležité informácie:

              - termíny stretnutí s vašimi rodičmi (kalendár

              - program prvých dní - (rozvrh hodín)

              -  možnosti špeciálnych zážitkov - (krúžky)

              - aby ste neboli hladní - (stravovanie v škole)

              Tešíme sa na vás!

    • Kontakty

      • Základná škola Narnia, Okružná 2, Banská Bystrica
      • 0948 900 135
      • Okružná 2 97404 Banská Bystrica Slovakia
      • 42002931
      • 2022232212
      • Číslo účtu (IBAN): SK1102000000002207431659 Variabilný symbol: dátum narodenia dieťaťa v tvare DDMMRRRR Konštantný symbol: 0558 Špecifický symbol: 999 (resp. číslo krúžku) Účel platby: meno dieťaťa + škola (resp. názov krúžku)
    • Prihlásenie